Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vitajte na webovej stránke obce Podbranč

MAPA
Autor: Obec Podbranč
Počet videní: 3791
Vitajte na webovej stránke obce Podbranč

Obec Podbranč sa nachádza medzi mestami Senica a Myjava. Patrí do okresu Senica, ktorý je súčasťou Trnavského kraja.

Srdečne Vás vítame na webových stránkach obce Podbranč. Obec Podbranč sa nachádza medzi mestami Senica a Myjava. Patrí do okresu Senica, ktorý je súčasťou Trnavského kraja. Prvá zmienka o obci sa datuje  od roku 1394. 

Tieto stránky internetu Vás informujú o tom, ako a čím naša obec žije a pracuje, ako sa v nej býva, i o tom, ako trávime chvíle voľna. Stránky by mali slúžiť nám, obyvateľom obce, pre poučenie, potešenie i povzbudenie do ďalších aktivít pri správe vecí verejných, pri zveľaďovaní jej územia. A Vám, vážení návštevníci, ktorí sa s webovými stránkami stretávate profesne alebo len úplne náhodne, nech tieto stránky priblížia našu obec.

Život obce Podbranč je významne ovplyvnený zrúcaninou hradu Branč, ktorá je jednoznačne najvýraznejšou dominantou obce. Hrad Branč sa rozkladá na ploche približne 7500 m2 a bol postavený v 13. storočí  magistrom Abom. Obec Podbranč sa ďalej môže popýšiť malebnou prírodou, ktorá je ovplyvnená kopaničiarskou rázovitosťou. Z obce je možnosť výletov, či už pešo alebo na bicykloch spoznať  pamiatky a pozoruhodnosti bližšieho i vzdialeného okolia. Záujemcov o históriu poteší nálezisko zo Starého hradu alebo nálezisko z mladšej doby kamenej z polohy Kopanica, kde boli  nájdené kamenné nástroje pračloveka neandertálskeho typu. 

Obec sa zapojila tiež do projektu programu cezhraničnej  spolupráce -Obnova Československej vzájemnosti Podbranč-Rousínov, ktorej hlavným zámerom bola záchrana kultúrneho dedičstva a rozvoj cestovného ruchu na obidvoch stranách projetku. 

Srdečne Vás pozývam na návštevu Podbranča, dovidenia v Podbranči.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.